Privacy Policy - Informativa breve

Questo sito utilizza i cookie tecnici e di terze parti per consentire una migliore navigazione. Se si continua a navigare sul presente sito, si accettano i cookie. Continua.

(Per visualizzare l'informativa completa Clicca qui)

Annulla

Vai al contenuto

Nutrition foundation of italy

Ricerca

Compila i campi

Lingua

English

Ti trovi in: Home /Tutte le news

L\'estratto di aglio contribuisce alla riduzione pressoria in pazienti ipertesi già in terapia

23-01-2013

Ried K, Frank OR, Stocks NP
Eur J Clin Nutr. 2012 Nov 21. doi: 10.1038/ejcn.2012.178

L\'efficacia dell\'estratto titolato di aglio , utllizzato come monoterapia per ridurre la pressione in soggetti ipertesi, non sempre è risultata significativa sul piano statistico. Questo studio, invece, ha considerato pazienti in terapia antipertensiva, ma con risposta insufficiente.
Sono state confrontate tre somministrazioni a contenuto crescente di allicisteina (il principio attivo dell\'aglio) e placebo, come trattamento associato alla farmacoterapia di base. Dopo 12 settimane, la pressione sistolica (PAS) era stata significativamente ridotta, rispetto a placebo, nel gruppo che assumeva due capsule/die di estratto, mentre, nel gruppo a maggiore assunzione (4 cps/die), la significatività non è stata raggiunta. L\'assunzione di una sola capsula/die ha avuto risultati sovrapponibili al placebo. La maggior accettabilità della terapia è stata osservata (com\'è logico attendersi) nei gruppi assegnati all\'assunzione di una o due capsule/die

Aged garlic extract reduces blood pressure in hypertensives: a dose-response trial

Background/objectives:Hypertension affects about 30% of adults worldwide. Garlic has blood pressure-lowering properties and the mechanism of action is biologically plausible. Our trial assessed the effect, dose-response, tolerability and acceptability of different doses of aged garlic extract as an adjunct treatment to existing antihypertensive medication in patients with uncontrolled hypertension.Subjects/methods:A total of 79 general practice patients with uncontrolled systolic hypertension participated in a double-blind randomised placebo-controlled dose-response trial of 12 weeks. Participants were allocated to one of three garlic groups with either of one, two or four capsules daily of aged garlic extract (240/480/960 mg containing 0.6/1.2/2.4 mg of S-allylcysteine) or placebo. Blood pressure was assessed at 4, 8 and 12 weeks and compared with baseline using a mixed-model approach. Tolerability was monitored throughout the trial and acceptability was assessed at 12 weeks by questionnaire.Results:Mean systolic blood pressure was significantly reduced by 11.8±5.4 mm Hg in the garlic-2-capsule group over 12 weeks compared with placebo (P=0.006), and reached borderline significant reduction in the garlic-4-capsule group at 8 weeks (-7.4±4.1 mm Hg, P=0.07). Changes in systolic blood pressure in the garlic-1-capsule group and diastolic blood pressure were not significantly different to placebo. Tolerability, compliance and acceptability were high in all garlic groups (93%) and highest in the groups taking one or two capsules daily.Conclusions:Our trial suggests aged garlic extract to be an effective and tolerable treatment in uncontrolled hypertension, and may be considered as a safe adjunct treatment to conventional antihypertensive therapy.
Condividi

NFI - Nutrition Foundation of Italy
Viale Tunisia 38, 20124 Milano - info@nutrition-foundation.it
C.F./P.IVA 04062430154 - r.e.a 1510419